Home| Delicatessen / Kaas | Hollandse Kaas
PROEF! Hollandse Kaas
PROEF! Culinair heeft een groot aantal échte Hollandse kazen uit meerdere regio's die ambachtelijk gerijpt worden.
Minder zout en weidegang voor de koeien vinden wij hierbij een zeer belangrijk punt.
Wilt u meer informatie over kaas?
Loop gewoon eens binnen of neem contact met ons op.
Interesse in een proeverij? Klik hier.
|
Boerenkaas:
PROEF! Culinair heeft een aantal smakelijke, ambachtelijke boerenkazen voor u geselecteerd. Boerenkaas wordt uitsluitend op de boerderij gemaakt van rauwe melk. Boerenkaas is alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct. Per kaasboerderij proeft men als het ware de verschillen in voer, in grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze. Ook per seizoen varieert de smaak van Boerenkaas. Juist omdat Boerenkaas zo puur en ambachtelijk bereid wordt, zijn de verschillen in voer per seizoen nadrukkelijk merkbaar in de smaak van de kaas. Ook herkent men boerenkaas door de lichtere kleur van het zuivel in vergelijking met de fabriekskaas. |
TERUG NAAR BOVEN
|
Stompetoren Noord Hollands:
De Noord-Hollandse kaas is van Stompetoren. Stompetorenkaas wordt gemaakt door CONO Kaasmakers en wordt in Nederland als beste aangeschreven qua smaak en consistentie.
Als de kaas de fabriek verlaat, is deze 15 dagen oud en begint het echte rijpingsproces. Het rijpen noemen we affineren en is bepalend voor de smaak van de kaas.
PROEF! Culinair heeft voor u een selectie van Stompetoren gemaakt van jong tot oud. Zo is er voor ieder wat wils.
TERUG NAAR BOVEN |
Geitenkaas:
Geitenkaas is lichter verteerbaar dan koemelk,dit komt doordat de vetcellen in de geitenkaas beter verdeeld zijn in de melk dan in koemelk.
We hebben diverse geitenkazen geselecteerd. Kom langs en PROEF! het verschil ...
TERUG NAAR BOVEN
Schapenkaas:
PROEF! Culinair verkoopt de echte Texelse schapenkaas. Deze kaas wordt al meer dan 400 jaar gemaakt.
De schapen grazen op het "oude land" van Texel. Door de zeewind is het gras droger en ziltiger wat de kaas daarom ook een geheel eigen karakter en smaak geeft.
Over het algemeen is schapenmelk het duurste en de vetste melk met een hoog droogstof gehalte. Dit zorgt voor meer kaas uit minder melk.
TERUG NAAR BOVEN
Dieetkaas:
Onze dieetkazen zijn kazen die ook op ambachtelijke manier gerijpt worden. Hierdoor hebben de kazen, ondanks dat het 30+ of 20+ zijn, toch de mooie gerijpte volle smaak.
Ook hebben we voor de natriumarme dieten een smaakvolle komijnenkaas.
TERUG NAAR BOVEN
Kaas met kruiden:
Hollandse kaas leent zich er ook goed voor om kruiden aan toe te voegen. PROEF! de echte Friese Nagelkaas of Komijnenkaas met de lekkere kruidige smaak. Maar ook Fenegriek (een zaadje wat de smaak van walnoten aan de kaas geeft) of Italiaanse kruiden met olijf en tomaat geven een lekkere smaakvolle afwisseling. Maar ook zeker lekker als blokje bij de borrel.
TERUG NAAR BOVEN
|