PROEF! Culinair   |   Proef met smaak!
   

Home  | Delicatessen / Kaas


PROEF! Kaas

Smaak is heel persoonlijk. Om voor u de juiste keuze te maken kunt uiteraard de kaas eerst bij PROEF! Culinair proeven voordat u deze koopt. We doen tenslotte onze naam eer aan ...

We verkopen een groot assortiment binnen- en buitenlandse kaassoorten:

 

PROEF! Hollandse kazen
PROEF! Culinair heeft een groot aantal échte Hollandse kazen uit meerdere regio's die ambachtelijk gerijpt worden. Minder zout en weidegang voor de koeien vinden wij hierbij een zeer belangrijk punt.

Klik hier voor ons assortiment Hollandse kazen.

PROEF! Buitenlandse kazen
PROEF! Culinair is een specialist in buitenlandse kazen. De variatie is erg breed en mocht u naar een speciale kaas op zoek zijn dan willen wij u daar graag bij helpen. Onze buitenlandse kazen komen o.a. uit de volgende landen: België, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Zwitserland, Groot- Brittannië en Denemarken.


Wilt u meer informatie over kaas?
Loop gewoon eens binnen of neem contact met ons op.

Interesse in een proeverij? Klik hier.

 

 



Harde kazen:
Door het stevige zuivel van harde kaas is deze goed te ouderen maar ook in een jong stadium zijn ze al te consumeren. In Nederland en België zit er een coating omheen die nog wel zuurstof en vocht doorlaat maar ook bescherming biedt. Andere landen gebruiken vaak een natuurlijke korst.

TERUG NAAR BOVEN


Halfharde kazen:
Hieronder verstaan we kazen met een stevig zuivel die vanaf twee maanden gerijpt zijn. Vele verschillende kazen zijn halfhard en ze kunnen van alle soorten melk gemaakt worden.

TERUG NAAR BOVEN


Verse kazen:
Dit is het oudst bekende kaastype. Door aanzuren van de melk dikt deze in waarna het uitgelekt wordt op een doek. Het vochtgehalte is hierdoor hoger dan bij andere kazen. De kazen lenen zich er prima voor om allerlei smaakgevers toe te voegen zoals verse kruiden of knoflook. De kaas kan verschillende structuren hebben. Een stevig-malse structuur, een korrelige structuur of een romige structuur zoals kwark of ricotta.

TERUG NAAR BOVEN


Witschimmelkazen:
De bekendste kazen van deze soort komen uit Frankijk (zoals Brie, Camembert …). Voor het zouten en het rijpen wordt het zuivel ingeënt met eetbare schimmelculturen. Tijdens het rijpen zorgen deze voor de typische korst.

TERUG NAAR BOVEN


Schapenkazen:
Over het algemeen is schapenmelk het duurste en de vetste melk met een hoog droogstof gehalte. Dit zorgt voor meer kaas uit minder melk. Er is een grote variëteit aan schapenkazen, van zacht en kruidig naar kruimelig en pikant.

TERUG NAAR BOVEN


Geitenkazen:
Geitenkaas onderscheidt zich al door de witte kleur. Dit komt omdat geiten het caroteen uit het gras niet doorgeven in de melk. Het is een andere lactose dan in koemelk waardoor het wel in diëten gegeten mag worden waar koemelkkazen verboden zijn.

TERUG NAAR BOVEN


Roodflora kazen:
Deze kazen rijpen niet door middel van een schimmel maar door een bacterie. Hierdoor vormt er een rood gekleurde korst. Na droging van de kazen worden deze gewassen met gepekeld water en vochtig geborsteld voor verdere ontwikkeling van de roodflora. De korst van deze kazen kan meegegeten worden maar geeft soms een sterke smaak met een zanderige structuur.

TERUG NAAR BOVEN


Blauwschimmelkazen:
Blauwschimmel kan op twee manieren ontstaan, toevoegen aan de melk of rijping in een omgeving waar de blauwschimmel al aanwezig is. Als het aan de melk wordt toegevoegd kunnen de kazen doorspiest worden. Zo komt er zuurstof in de kaas waardoor de schimmel zich gaat ontwikkelen door de gaten in de kaas. Kazen met een lossere structuur lenen zich er goed voor om blauwschimmel te ontwikkelen in ruimten waar deze al aanwezig is.

TERUG NAAR BOVEN


 

 

Nieuws:
Volg ons op Facebook
voor het laatste nieuws.


Openingstijden winkel:

Di. t/m do.     09.00 - 18.00
Vrijdag          09.00 - 21.00
Zaterdag       09.00 - 17.00


 
 


PROEF! Kaas bij:
Restaurant De Waag

Restaurant En Garde!
Voor als u tijdens uw avondje uit ook van onze kazen wilt genieten
!

Molenstraat 6 • 5281 JP • Boxtel • 0411-68 99 95Disclaimer